Kvargpannkaka med tranbärsmos

18.12.2014
8 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kvargpannkaka med tranbärsmos

Ingredienser

10 bitar
1 1 burk (250 g) kvarg
2 6 dl mjölk
3 3 ägg
4 4 dl vetemjöl
5 1 dl socker
6 2 tsk vaniljsocker
7 0,5 tsk salt
8 50 g smält margarin
Tranbärspuré
1 200 g tranbär (frysvara)
2 3 msk socker

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 36 g 355 g
Protein 9 g 91 g
Fett 6 g 61 g
Kostfibrer 2 g 16 g
Energi kJ 989 9890
Energi kcal 236 2364

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Jälkiruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Rör kvargen mjuk i en bunke. Rör i en del av mjölken och alla äggen. Tillsätt resten av ingredienserna och rör degen jämn. Låt blandningen svälla ca 30 minuter. Häll smeten i en ugnsform (ca 25 x 30 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda ca 25 minuter i 225°C. Låt pannkakan svalna. Mosa de tinade tranbären med socker, servera till pannkakan.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5