Kryddiga rostade popcorn

25.9.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kryddiga rostade popcorn

Den nötaktiga aromen av brynt smör gör de här popcornen till en utsökt delikatess, Om du inte gillar rosmarin, kan den ersättas med oregano.

Ingredienser

1 2 msk olja
2 1 majskorn för poppning
3 100 g smör
4 1 tsk svartpeppar ur kvarnen
5 2 tsk rosmarin
6 1 tsk flingsalt

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 39 g
Protein 10 g
Fett 113 g
Kostfibrer 6 g
Energi kJ 5017
Energi kcal 1199

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Mät oljan i en stor tjockbottnad kastrull med lock. Lägg ett par majskorn i oljan, hetta upp och tillsätt resten av kornen då de första har poppat. Lägg på locket, skaka kastrullen ett par gånger under tillredningen, tills poppandet slutar nästan helt. Lyft kastrullen åt sidan. 

Klicka smöret i en liten kastrull och koka sakta tills smöret blir gyllenbrunt. Häll smöret genast i ett annat kärl, häll inte av fällningen. Använd vid behov en tesil.  Vänd det smälta smöret och kryddorna i popcornen. Servera läckerheten omedelbart.

Text
Foto Juho Salminen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5