Kryddiga fisktortillor

27.8.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kryddiga fisktortillor

Läckra fisktortillor med grönsaker och tartarsås. Har du bråttom, kan du använda fiskpinnar.

Ingredienser

6 portioner
1 6 vetetortillor
Fyllning
1 1 paket (400 g) sejfiléer
2 4 msk vetemjöl
3 1 påse tacokryddmix
4 0,5 tsk salt
5 2 ägg
6 2 dl torra brödsmulor eller ströbröd
7 olja
Enkel tartarsås
1 1 dl majonnäs
2 1 dl turkisk yoghurt
3 1 dl Dessutom
gurksallad med senap
1 avokado
2 tomat
3 romainesallat

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 52 g 314 g
Protein 21 g 128 g
Fett 23 g 136 g
Kostfibrer 3 g 16 g
Energi kJ 2 094 12565
Energi kcal 500 3003

Obs! I beräkningen har inte medtagits: olja, avokado, tomat, romainesallat

Receptinformation

Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina fisken enligt anvisningen på förpackningen och låt den rinna av. Skär filén i munsbitar. Vänd bitarna först i mjöl smaksatt med kryddorna, sedan i vispat ägg och slutligen i torra brödsmulor eller ströbröd.
Stek fiskbitarna färdiga och krispiga på bägge sidor i en rejäl mängd olja.
Blanda till tartarsåsen av dess ingredienser. Stycka avokado, tomat och sallat och servera som tilltugg. Värm vetetortillorna, fyll med tilltugg och fisk och ringla tartarsås över.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5