Kryddig kålwok

21.4.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kryddig kålwok

Ingredienser

4 portioner
1 300 g kål
2 1 - 2 morötter
3 1 lök
4 2 vitlöksklyftor
5 2 cm ingefära
6 1 röd chili
7 2 tsk spiskummin
8 1 tsk koriander
9 1 tsk currypulver
10 3 msk olja
11 1 tsk salt
12 0,5 tsk svartpeppar
13 1 msk smör
14 50 g mandel
Dessutom
1 2 dl turkisk yoghurt
2 nypa salt
3 1 msk citronsaft

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 8 g 33 g
Protein 6 g 25 g
Fett 25 g 100 g
Kostfibrer 4 g 14 g
Energi kJ 1 177 4708
Energi kcal 281 1125

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Aasialainen
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skär kålen i tunna strimlor, skala och skiva morötterna. Strimla lökarna, hacka vitlöksklyftorna och strimla chilin. Skala och riv ingefäran. Rosta mandlarna i en torr panna.

Hetta upp oljan i en wok. Fräs kryddorna ett ögonblick, tillsätt grönsakerna och stek under omröring, tills kålen är mjuk. Tillsätt vid behov lite vatten i woken. Vänd slutligen i lite smör och strö mandlarna på ytan. Servera yoghurt smaksatt med salt och citronsaft och bröd som tilltugg.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5