Kryddig kålsoppa

21.5.2014
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kryddig kålsoppa

Ingredienser

10 portioner
1 600 g bratwurst
2 1 kg tidig kål
3 1 purjolök
4 500 g morötter
5 4 l vatten
6 5 grönsaksbuljongtärningar
7 2 lagerblad
8 10 - 12 kryddpepparkorn
9 1 msk mejram
10 4 - 5 msk tomatpuré
På ytan
1 hackad persilja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 10 g 98 g
Protein 11 g 108 g
Fett 15 g 147 g
Kostfibrer 4 g 40 g
Energi kJ 901 9010
Energi kcal 215 2153

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Makkara
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skiva bratwurstarna och rosta skivorna i kastrullen. Ställ dem åt sidan. Skölj och klyv kålen, ta bort stammen. Skär kålen i tunna strimlor. Klyv och skölj purjolöken och skär den i strimlor. Tvätta, skala och stycka morötterna. Tillsätt grönsakerna i kastrullen, vänd ett ögonblick tills de mjuknar något. Mät vattnet i kastrullen, tillsätt buljongtärningarna och koka upp. Tillsätt kryddorna och tomatpurén. Koka 30–40 minuter under lock på svag värme. Tillsätt korvskivorna i den nästan färdiga soppan, koka ännu ett ögonblick. Garnera med persilja.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5