Kräftpasta med förlorade ägg

20.2.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kräftpasta med förlorade ägg

Ingredienser

2 portioner
1 150 g spaghetti
2 1 burk (170 g) jättekräftstjärtar i saltlag
3 3 msk olivolja
4 3 vitlöksklyftor
5 3 msk hackad persilja
6 0,5 tsk grovmalen stark chili
7 3 msk riven parmesanost
8 nypa svartpeppar
Pocherade ägg
1 2 ägg
2 1 l vatten
3 2 msk spritättika

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 52 g 103 g
Protein 26 g 52 g
Fett 32 g 64 g
Kostfibrer 2 g 5 g
Energi kJ 2 506 5012
Energi kcal 599 1198

Receptinformation

Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Låt kräftstjärtarna rinna av. Koka spaghetti enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp ättikspadet till kokpunkten. Knäck äggen i var sin kaffekopp. Ta kastrullen åt sidan, rör upp en lätt virvel med en slev, häll i äggen. Lyft kastrullen tillbaka på spisen. Koka små ägg 3, stora ägg 4 minuter. Ta upp äggen med en hålslev.

Hacka vitlök, persilja och chili, fräs det hela ett ögonblick i en panna. Häll i pastan, tillätt kräftstjärtarna och riven parmesanost Låt pastan vila en stund under lock. Fördela pastan på tallrikar, lägg ett ägg på varje portion.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5