Köttpastejer

21.7.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Köttpastejer

Ingredienser

12 stycken
Kvarg- och smördeg
1 250 g smör
2 4 dl vetemjöl
3 1 tsk bakpulver
4 250 g kvarg
Fyllning
1 250 g malet kött
2 1 liten lök
3 1 msk olja
4 2 msk crème fraîche
5 2 tsk sojasås
6 saltfri köttfärskrydda
7 1 tsk salt
8 0,5 tsk svartpeppar
9 2 kokta ägg
Pensla med:
1 1 - 2 ägg

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 16 g 193 g
Protein 10 g 117 g
Fett 7 g 85 g
Kostfibrer 1 g 10 g
Energi kJ 708 8492
Energi kcal 169 2030

Receptinformation

Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Jauheliha
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Piknik, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tärna smöret, häll i en bunke. Nyp i de torra ingredienserna. Tillsätt kvargen och rör blandningen snabbt jämn. Tryck ut degen över ett lätt mjölat ark bakplåtspapper. Rulla ihop i papper och plastfilm. Låt degen vila minst 3 timmar i kylskåp.

Skala och hacka löken. Bryn köttet och lökarna i olja i en stekpanna. Tillsätt crème fraîche och kryddorna. Hetta upp en stund under omröring. Låt blandningen svalna. Hacka äggen, rör dem i fyllningen. Kavla ut degen till 3–4 mm tjocklek. Ta ut runda bottnar med en form. Lägg en matsked fyllning på varje botten. Pensla den ena kanten ab bottnen med vatten, vänd den andra kanten över. Tillslut kanterna genom att trycka med en gaffel. Pensla med ägg och nagga ytan med en gaffel. Grädda ca 14 minuter i 225°C ugnsvärme.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5