Köttgryta med rödbeta

21.1.2014
9 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Köttgryta med rödbeta

Ingredienser

4 portioner
1 600 g kött för karelsk stek
2 1 msk olja
3 1 lök
4 3 rödbetor
5 1 morot
6 1 bit kålrot
7 1 tsk salt
8 0,25 tsk grovmalen svartpeppar
9 1 tsk rosmarin
10 2 msk honung
11 kokande vatten

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 14 g 57 g
Protein 32 g 129 g
Fett 11 g 44 g
Kostfibrer 2 g 9 g
Energi kJ 1 202 4807
Energi kcal 287 1149

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Naudanliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Bryn köttet i två omgångar i en stekpanna, lägg i en gryta.

Skala och stycka löken, rödbetorna, moroten och kålroten. Tillsätt i grytan med kryddorna. Blanda ingredienserna. Häll i så mycket kokande vatten, att ingredienserna täcks. Tillred i ugn, 1 1/2–2 timmar i 150°C.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5