Köttgratäng med palsternacka

29.12.2015
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Köttgratäng med palsternacka

Ingredienser

6 portioner
1 400 g palsternacka
2 4 potatisar
3 400 g malet kött
4 1 msk olja
5 1 lök
6 2 vitlöksklyftor
7 2 msk tomatpuré
8 1 tsk oregano
9 1 tsk salt
10 nypa grovmalen svartpeppar
11 2 dl grädde
12 1 dl mjölk
13 2 msk pepparrotspasta
14 150 g riven ost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 17 g 101 g
Protein 20 g 123 g
Fett 33 g 197 g
Kostfibrer 4 g 22 g
Energi kJ 1 860 11160
Energi kcal 444 2667

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Pääruoka-aine Jauheliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala palsternackorna och potatisarna och skiva dem tunt. Stek köttet i olja i en stekpanna. Skala och hacka lök och vitlök, tillsätt. Tillsätt tomatpurén och kryddorna i pannan.

Blanda grädde, mjölk och pepparrotspasta i en bunke. Smörj en ugnsform och varva potatis, palsternacka, färsblandning och riven ost i formen. Avsluta med ett varv palsternacka. Tryck på ytan så, att varven packas tätare.

Ringla gräddmjölken över. Toppa med resten av den rivna osten. Grädda ca en timme under folie i 175 grader. Lyft av folien, grädda ytterligare 30 minuter.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5