Köttfärssoppa med tidig kål

28.5.2016
7 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Köttfärssoppa med tidig kål

Den saftiga tidiga kålen blir färdig lika fort som de andra grönsakerna. I stället för malet kött kan du använda korv.

Ingredienser

4 portioner
1 400 g malet kött
2 400 g tidig kål
3 1 st lök
4 1 - 2 morötter
5 4 potatisar
6 1 l grönsaks- eller köttbuljong
7 2 msk tomatpuré
8 2 tsk sirap eller honung
9 1 stjärnanis
10 0,5 tsk salt
11 0,25 tsk peppar
12 hackad persilja eller koriander

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 20 g 78 g
Protein 21 g 84 g
Fett 19 g 77 g
Kostfibrer 4 g 15 g
Energi kJ 1 406 5626
Energi kcal 336 1345

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Jauheliha
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Strimla kålen, hacka löken och skiva moroten. Skala och stycka potatisarna. Fräs grönsakerna i olja i en kastrull, tills kålstrimlorna slaknar. Tillsätt honungen/sirapen, tomatpurén, vätskan och kryddorna. Koka 15 minuter. Bryn köttet i olja i en stekpanna, smaksätt med salt och peppar. Tillsätt i kastrullen. Småkoka soppan under lock, ca 10 minuter. Garnera med hackad persilja eller koriander.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5