Köttfärslimpa med getost

21.3.2014
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Köttfärslimpa med getost

Ingredienser

8 portioner
1 1 dl ströbröd
2 2 dl grädde, mjölk eller vatten
3 2 ägg
4 1 tsk rosmarin
5 1 tsk salt
6 1 paket (700 g) malet kött av nöt
7 8 torkade aprikoser
Fyllning
1 75 g getost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 8 g 68 g
Protein 22 g 176 g
Fett 23 g 183 g
Kostfibrer 1 g 7 g
Energi kJ 1 379 11033
Energi kcal 330 2637

Receptinformation

Pääruoka-aine Jauheliha, Naudanliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Bildförsedda instruktioner

tyoohje_taytetty_lihamureke_1

1. Blanda ströbröd, vätska, ägg och kryddor sinsemellan. Låt svälla ca 5 minuter.

tyoohje_taytetty_lihamureke_2

2. Tillsätt köttet; hacka och tillsätt aprikoserna. Arbeta degen jämn.

tyoohje_taytetty_lihamureke_3

3. Forma massan till en limpa med våta fingrar.

tyoohje_taytetty_lihamureke_4

4. Lägg limpan i en form täckt med bakplåtspapper. Tryck en längsgående fördjupning i limpan.

tyoohje_taytetty_lihamureke_5

5. Hacka getosten och tryck bitarna i fördjupningen.

tyoohje_taytetty_lihamureke_6

6. Forma limpan så, att fyllningen täcks. Vänd limpan upp och ned. Tillred i ugn på mittfalsen, ca 40 minuter i 200°C.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5