Köttbullar med pesto

21.2.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Köttbullar med pesto

Ingredienser

4 portioner
1 400 g malet nötkött
2 4 msk pesto med tomat och basilika
3 1 lök
4 2 tsk olja
5 1 dl ströbröd
6 1,5 dl vatten
7 1 ägg
8 3 msk hackad persilja eller basilika
9 1 tsk salt
10 0,5 tsk svartpeppar
Till stekning
1 olja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 12 g 47 g
Protein 22 g 89 g
Fett 34 g 136 g
Kostfibrer 1 g 4 g
Energi kJ 1 835 7341
Energi kcal 439 1755

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon
Pääruoka-aine Jauheliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Låt ströbrödet svälla i vattnet. Hacka löken, fräs den mjuk i en skvätt olja. Blanda ägget, löken, peston, de hackade örterna och kryddorna med ströbrödet. Tillsätt det malda köttet och rör blandningen jämn. Låt massan vila en stund.

Forma små köttbullar av massan med våta händer. Stek köttbullarna i tre omgångar i en skvätt olja i en panna. Bryn först bullarna på god värme; sänk sedan värmen och stek bullarna tills de är genomstekta. Servera köttbullarna med pasta och tomat-rucolasallad.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5