Körsbärs- och pärltomatpanna

13.5.2018
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Körsbärs- och pärltomatpanna

Den här enkla och goda pannan bjuder på de första körsbären och på supersöta pärltomater.

Ingredienser

4 portioner
1 1 ask (500 g) körsbär
2 1 ask (200 g) pärltomater
3 2 vitlöksklyftor
4 1 rödlök med skaft
5 3 msk olivolja
6 1 msk hackad rosmarin eller 1 tsk torkad
7 0,5 tsk salt
8 0,25 tsk (¼ tsk) grovmalen svartpeppar
9 1 paket (à 125/200 g) mozzarellaost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 16 g 65 g
Protein 7 g 29 g
Fett 17 g 67 g
Kostfibrer 3 g 11 g
Energi kJ 1 042 4166
Energi kcal 249 996

Obs! I beräkningen har inte medtagits: vitlöksklyftor

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Maidoton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Kärna ur körsbären. Skölj tomaterna och låt dem rinna av.
  2. Skala och hacka vitlöken och löken. Hetta upp 2 msk olja i en panna. Fräs lökarna ca en minut i olja i pannan. Tillsätt körsbären, stek 3–5 minuter. Tillsätt tomaterna, krydda med rosmarin, salt och peppar.
  3. Lägg pannans innehåll i ett serveringsfat, riv osten över. Ringla 1 msk olja över osten. Servera pannan varm med en grillrätt eller frasigt bröd.

Tips:

I en vegansk version är mozzarellan ersatt med tofu.


 

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5