Konfekttrifle

24.11.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Konfekttrifle

Laga en läcker dessert av julkonfekt, tranbär och gräddig risgrynsgröt. Du kan använda överbliven gröt eller koka 2–3 dl risgrynsgröt.

Ingredienser

4 portioner
1 1 dl grötris
2 2 dl vatten
3 4 dl mjölk
4 2 msk socker
5 nypa salt
6 2 dl vispgrädde
Tranbärsgelé
1 3 dl tranbärssaft
2 1,5 dl gelésocker
3 1 påse (200 g) djupfrysta tranbär
Dessutom
1 8 - 10 bitar chokladkonfekt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 84 g 335 g
Protein 7 g 27 g
Fett 22 g 90 g
Kostfibrer 2 g 9 g
Energi kJ 2 377 9509
Energi kcal 568 2273

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Jälkiruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Koka riset i vattnet i en kastrull tills vattnet har absorberats nästan helt av riset. Tillsätt mjölken och koka på svag värme under omröring tills mjölken har absorberats av riset. Tillsätt sockret och saltet. Kyl soppan rejält i kylskåp.

Vispa grädden. Rör den vispade grädden i gröten. Koka upp saften i en kastrull, rör i gelésockret. Koka upp på nytt och häll spadet över de otinade tranbären.

Hacka konfekten. Varva risgrynsgröt, tranbärsgelé och hackad konfekt i portionsskålar. Låt dem vila en timme i kylskåp.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5