Kokt sparris med citronkryddad smörsås

23.4.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
 Kokt sparris med citronkryddad smörsås

Ingredienser

4 portioner
1 2 knippen sparris
2 3 msk apelsinsaft
3 2 msk citronsaft
4 0,5 tsk rivet citronskal
5 1 msk vitvinsvinäger
6 100 g smör
7 0,5 tsk salat

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 6 g 25 g
Protein 8 g 30 g
Fett 22 g 87 g
Kostfibrer 9 g 35 g
Energi kJ 1 055 4221
Energi kcal 252 1009

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred såsen. Ställ smöret att mjukna i rumstemperatur. Mät apelsinsaft och vinäger i en liten kastrull, riv i lite citronskal. Reducera blandningen till ca 2 msk. Rör smöret i en bunke. Tillsätt spadet lite i taget. Smaksätt med salt och en skvätt citronsaft.

Skär av den träiga nedersta delen av sparrisen.
 Skala sparrisen från knoppen nedåt med en skalare. Koka upp vattnet i en kastrull. Tillsätt en nypa socker och 2 tsk salt per liter vatten. Koka sparrisen 10–15 minuter. Koktiden beror på stängernas tjocklek och färskhet.

Låt sparrisen rinna av väl. Lägg gärna en ren servett på serveringsfatet; den absorberar fuktighet från sparrisen. Servera sparrisen het med smörsåsen.


 

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5