Kokt lax

29.12.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kokt lax

Ingredienser

4 portioner
1 700 g laxfilé
Spad
1 8 dl vatten
2 2 msk ättika
3 1 lök
4 2 msk havssalt
5 10 kryddpepparkorn
6 2 lagerblad

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 1 g 3 g
Protein 33 g 132 g
Fett 24 g 95 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 1 452 5809
Energi kcal 347 1388

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Ta bort benen och det synliga fettet från laxfilén. Skär fisken med skinn i mindre portionsbitar.

Koka upp spadets ingredienser i en kastrull, tillsätt fiskbitarna. Småkoka under lock i det sjudande spadet i ca 3 minuter. Ställ kastrullen åt sidan och låt fisken ligga ytterligare några minuter i spadet. Servera laxen med grönsakerna.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5