Kocka kalkon

20.1.2016
0 betyg
Kocka kalkon

Kalkon påminner om kyckling till smak och egenskaper. Kalkonköttet är grovfibrigare och fetthalten är lägre. Kalkonens bröstkött är ljust och milt i smaken, lårköttet är rödaktigt och har kraftigare smak. Biff, schnitzel och olika pålägg är de populäraste kalkonprodukterna.

8 skäl att äta kalkon

Kalkonkött

  1. har låg fetthalt. Fetthalten är 1–7 %. Största delen av fettet är för kroppen fördelaktigt mjukt fett.
  2. är lätt. 100 g lårstek av kalkon ger 120 kcal energi, kalkonrulle endast 86 kcal.
  3. innehåller stora mängder högklassigt protein.
  4. innehåller särdeles stora mängder B-vitaminer.
  5. är en god mineralkälla; innehåller t.ex. zink, selen och fosfor.
  6. blir snabbt färdigt i stekpanna, wok, ugn och grill.
  7. har mild och god smak, och är lätt att krydda enligt tycke och smak.
  8. är mört och – rätt tillrett – också saftigt.
Text
Arvioi artikkeli (sv)

Betygsätt

1/5 5/5