Koagulerad laxpaj

19.9.2014
5 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Koagulerad laxpaj

Ingredienser

12 portioner
1 1 paket (180 g) havreskorpor
2 100 g margarin
Fyllning
1 4 gelatinblad
2 300 g kallrökt lax i skivor
3 1 rödlök
4 1 kruka dill
5 2 dl vispgrädde
6 1 burk (200 g) färskost med räksmak
7 1 burk (200 g) gräddfil
8 nypa salt
9 nypa grovmalen vitpeppar
10 1 pressad citron, saften
Garnering
1 1 paket (150 g) kallrökt lax i skivor
2 dill

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 10 g 122 g
Protein 10 g 116 g
Fett 25 g 295 g
Kostfibrer 2 g 29 g
Energi kJ 1 278 15330
Energi kcal 305 3664

Receptinformation

Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Kör skorporna till mjöl i en blender. Rör i det smälta margarinet. Tryck blandningen på bottnen av en springform (diam. 24 cm) täckt med bakplåtspapper.  Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Strimla laxskivorna. Skala löken; hacka löken och dillen. Vispa grädden. Rör färskosten mjuk med gräddfilen. Tillsätt löken, dillen och kryddorna. Vänd i den vispade grädden och laxstrimlorna. Lös gelatinbladen i kokhet citronsaft. Tillsätt gelatinet i en tunn stråle i fyllningen under omröring. Häll fyllningen i formen. Täck och ställ i kylskåpet att stelna till nästa dag. Garnera med kallrökt lax och dill.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5