Knackkorvswok

17.5.2015
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Knackkorvswok

Ingredienser

4 portioner
1 300 g broccoli
2 400 g knackkorv
3 1 paprika
4 300 g nudelplattor
5 2 tsk sesamolja
6 2 tsk rybsolja
7 nypa salt
8 1 msk sojasås
9 0,5 hackad färsk röd chili
Dessutom
1 söt chilisås

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 55 g 219 g
Protein 23 g 93 g
Fett 28 g 110 g
Kostfibrer 5 g 21 g
Energi kJ 2 346 9382
Energi kcal 560 2242

Obs! I beräkningen har inte medtagits: söt chilisås

Receptinformation

Pääruoka-aine Makkara
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Stycka broccoli, också skaftet. Koka broccoli några minuter, häll av vattnet. Skär knackkorvarna i bitar. Klyv paprikan, ta ut kärnorna och stammen. Stycka paprikan. Koka upp minst 3 liter vatten i en kastrull. Bryt nudelplattorna i två bitar, lägg i vattnet. Ställ kastrullen åt sidan, låt nudlarna stå ca 5 minuter. Hetta upp oljorna i pannan, bryn korvarna. Tillsätt broccoli och paprikorna, fräs ännu ett ögonblick. Krydda med salt. Låt nudlarna rinna av, häll dem i pannan. Ringla i sojasås och hackad chili, vänd ett ögonblick. Servera med söt chilisås.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5