Klyftpotatis på sicilianskt vis

25.1.2017
11 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Klyftpotatis på sicilianskt vis

Servera som tilltugg till kycklingfärslimpa.

Ingredienser

6 portioner
1 6 bakpotatisar
2 4 vitlöksklyftor
3 2 rödlökar
4 1 chili
5 15 oliver
6 4 soltorkade tomater
7 1 tsk saltflingor
8 0,5 tsk svartpeppar
9 1 tsk rosmarin
10 3 msk olivolja
11 0,5 citron, saften

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 28 g 168 g
Protein 4 g 23 g
Fett 8 g 51 g
Kostfibrer 2 g 15 g
Energi kJ 871 5226
Energi kcal 208 1249

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tvätta potatisarna och skär dem i klyftor. Skala och skiva lökarna och vitlöksklyftorna. Skär chilin i skivor. Hacka tomaterna. Lägg ingredienserna på en ugnsplåt. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Vänd i oljan och citronsaften. Tillred i ugn, 30–40 minuter i 200 grader.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5