Klementinpannacotta garnerad med pepparkakor

20.11.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Klementinpannacotta garnerad med pepparkakor

Göm en klementinskiva under pannacottan och smaksätt den med yoghurt uppfriskade puddingen med tärnad och riven klementin. Gör julstämning med smulade pepparkakor.

Ingredienser

4 portioner
1 4 klementiner
2 2 blad gelatin
3 2 dl grädde
4 0,5 dl socker
5 1 vaniljstång
6 1 burk (200 g) naturell yoghurt
7 6 pepparkakor

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 26 g 105 g
Protein 4 g 14 g
Fett 25 g 99 g
Kostfibrer 2 g 7 g
Energi kJ 1 436 5746
Energi kcal 343 1373

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Jälkiruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tvätta en klementin och riv skalet. Skala alla klementinerna. Skär en skiva av varje klementin och placera den på bottnen av portionsglasen. Tärna resten av frukterna.

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter.

Mät grädden och sockret i en kastrull. Klyv vaniljstången och skrapa ut fröna, lägg dem i grädden. Koka 15 minuter på svag värme. Lyft kastrullen åt sidan. Pressa vätskan ur gelatinbladen och lägg dem i grädden. Tillsätt klementintärningarna och det rivna skalet. Fördela blandningen i glasen.

Låt pannacottan stelna i kylskåp 3–4 timmar eller över natten.

Strö på pepparkakssmulorna strax innan du serverar.

Text
Foto Panu Pälviä
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5