Klementiner i vanilj

27.10.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Klementiner i vanilj

Servera klementinerna marinerade i vanilj-och sockerlag med chokladglass eller chokladsås. Garnera gärna med granatäppelfrön.

Ingredienser

4 portioner
1 6 klementiner
2 1 dl vatten
3 1 dl citronsaft
4 1 vaniljstång
5 2 dl socker

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 53 g 211 g
Protein 1 g 3 g
Fett 0 g 1 g
Kostfibrer 2 g 9 g
Energi kJ 953 3811
Energi kcal 228 911

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Jälkiruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Mät vatten, citronsaft och socker i en kastrull. Klyv vaniljstången och skrapa ut fröna, lägg dem i kastrullen. Tillsätt stånghalvorna, koka ett ögonblick.
Skala och klyv klementinerna. Lägg halvorna i det heta spadet och koka ett par minuter. Låt frukterna svalna i spadet.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5