Klementin- och ingefärsmarmelad

24.11.2016
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Klementin- och ingefärsmarmelad

Bre på rostat bröd eller servera till ost.

Ingredienser

1 1,5 kg klementiner
2 25 g färsk ingefära
3 1 paket (330 g) sylt-marmeladsocker

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 454 g
Protein 8 g
Fett 5 g
Kostfibrer 29 g
Energi kJ 8212
Energi kcal 1963

Obs! I beräkningen har inte medtagits: färsk ingefära

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Riv skalen av två omsorgsfullt tvättade klementiner i kastrullen. Avlägsna resten av skalen med en vass kniv, klyfta klementinerna och häll saften i kastrullen. Pressa all saft också ur fruktresterna, häll i kastrullen. Skala, riv och tillsätt ingefäran. Koka ingredienserna 10 minuter på svag värme utan lock. Tillsätt sockret, koka 15 minuter. Rör om, lägg marmeladen i rena upphettade burkar. Lägg på locken.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5