Kimchi med vattenmelon

10.8.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kimchi med vattenmelon

Söt vattenmelon som kryddas med kryddor för koreansk surkål, kimchi, blir spännande pickles. Minimera svinnet och använd också den vita delen av melonens skal.

Ingredienser

1 1 kg vattenmelon (5 dl skal och 1 l fruktkött i strimlor)
2 1 tsk fint havssalt
3 1 röd chili
4 2 stjälkar salladslök
5 2 vitlöksklyftor
6 1 msk hackad ingefära
7 2 msk ljus sirap
8 2 tsk sojasås (glutenfri)

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 102 g
Protein 10 g
Fett 1 g
Kostfibrer 11 g
Energi kJ 2016
Energi kcal 482

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Säilöntä
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  • Stycka melonen. Skala det hårda ytskiktet av melonens skal. Skilj det vita skalet från det röda fruktköttet. Strimla ca 5 dl vitt skal, lägg strimlorna i en bunke. Rör i saltet. Låt bunken stå en timme i kylskåp.
  • Strimla ca 1 liter av melonens fruktkött.
  • Klyv chilin, avlägsna fröna om du så vill Hacka chilin och lökstjälkarna. Skala och hacka vitlöken och ingefäran. Blanda lökar, ingefära, honung, sojasås och chili i en bunke. Tillsätt blandningen i bunken med vita melonstrimlor, rör om några minuter.
  • Tillsätt det röda fruktköttet. Rör om, lägg på burk. Vattenmelonskimchin håller 3–4 dagar i kylskåp.
Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5