Kassler på koreanskt vis

26.1.2016
20 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kassler på koreanskt vis

Ingredienser

4 portioner
1 800 g kassler av gris
2 2 lökar
3 4 vitlöksklyftor
4 2 msk tomatpuré
5 1 - 2 msk het chilisås (sriracha)
6 3 msk sojasås
7 2 msk färsk ingefära, hackad
8 2 msk farinsocker
9 0,5 tsk svartpeppar
10 (1 stjärnanis)
11 2 dl vatten eller svag köttbuljong
Garnering
1 paprika eller purjolök

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 11 g 44 g
Protein 40 g 160 g
Fett 33 g 132 g
Kostfibrer 0 g 2 g
Energi kJ 2 086 8345
Energi kcal 499 1995

Obs! I beräkningen har inte medtagits: paprika eller purjolök

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Pääruoka-aine Sianliha
Makuja maailmalta Aasialainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skär köttet i stora tärningar, lökarna i klyftor och vitlöksklyftorna i skivor. Lägg ingredienserna i en ugnsform. Tillsätt tomatpuré, chilisås, sojasås, kryddor och så mycket vatten att köttärningarna nästan täcks. Rör om. Tillred rätten först 30 minuter utan lock i 200 grader. Sänk värmen till 160 grader, täck med ett lock och tillred ytterligare 3 timmar eller tills köttet är helt mört. Garnera gärna med purjolök i tunna ringar och strimlad paprika. Servera med ris och wokade morotsstrimlor.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5