Karelsk stek på kinesiskt vis

4.4.2017
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Karelsk stek på kinesiskt vis

Med inspiration av Pekings gatukök förvandlas finländarnas favoriträtt karelsk stek till något helt nytt. Grytan, som smälter i munnen har aromer av chili, ingefära och andra starka kryddor.

Ingredienser

6 portioner
1 900 g kött för karelsk stek
2 4 vitlöksklyftor
3 2 stora lökar
4 3 cm färsk ingefärarot
5 2 msk chilisås (t.ex. sriracha)
6 2 msk farinsocker
7 3 msk sojasås
8 1 - 2 stjärnanis
9 1 tsk salt
10 1 tsk svartpeppar
11 3 dl vatten

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 6 g 34 g
Protein 27 g 162 g
Fett 26 g 153 g
Kostfibrer 0 g 2 g
Energi kJ 1 501 9007
Energi kcal 359 2153

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Makuja maailmalta Kiinalainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala vitlöksklyftorna och skär dem i skivor. Skala och hacka lökarna och ingefäran.

Lägg allt kött i grytan. Tillsätt lökarna och alla kryddor. Rör om väl. Tillsätt vattnet.

Tillred rätten till en början 20 minuter utan lock i 225 grader. Täck grytan med ett lock och sänk värmen till 150 grader. Tillred 3 timmar. Ta av locket, tillred ytterligare 1/2–1 timme.

Servera grytan med t.ex. kokt jasminris och skakagurka kryddad med koriander och chili.

Text
Foto Piia Arnould
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5