Kardemummaskorpor

27.4.2016
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kardemummaskorpor

De här läckra skorporna håller i veckor på torrt ställe, så de är bra presenter till värdfolket på stugan.

Ingredienser

30 stycken
1 2,5 dl mjölk
2 25 g jäst
3 2 tsk kardemumma
4 nypa salt
5 1,5 dl socker
6 7 dl vetemjöl
7 1 tsk bakpulver
8 75 g smör eller margarin

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 15 g 458 g
Protein 2 g 55 g
Fett 2 g 70 g
Kostfibrer 1 g 16 g
Energi kJ 377 11323
Energi kcal 90 2706

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Värm mjölken fingervarm, lös jästen och rör degspadet jämnt. Tillsätt kryddorna, sockret och en del av mjölet med bakpulvret irört. Vispa ett ögonblick. Tillsätt resten av mjölet och det mjuka fettet och arbeta degen smidig. Täck degen med en duk, ställ dem varmt och låt den jäsa till dubbel volym.
Dela degen i två delar. Rulla degstyckena till stänger på arbetsbänken och skär bägge två i ca 15 bitar. Rulla bitarna till små runda bullar. Låt bullarna jäsa ca 15 minuter under duk på bakplåtspapper på två plåtar.
Grädda 8 minuter i 225 graders ugnsvärme. Ta ut bullarna, låt dem svalna lite och klyv bullarna. Fördela dem på två plåtar. Ställ plåtarna tillbaka i ugnen och grädda ytterligare 6 minuter, så bullarna får färg; låt plåtarna byta plats efter halva tiden. Minska värmen till 75 grader, och torka bullarna till skorpor ca 3 timmar. Låt plåtarna byta plats en gång också under torkningen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5