Karamellgris

21.2.2014
13 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Karamellgris

Ingredienser

6 portioner
1 800 g kassler
2 2 msk olja
3 2 lökar
4 5 vitlöksklyftor
5 1 - 2 röda chilifrukter
6 2 msk farinsocker
7 3 msk sojasås
8 2 msk söt chilisås
9 0,5 tsk svartpeppar
10 (salt)
11 vatten vid behov
På ytan
1 purjolök i ringar
2 strimlad chili

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 8 g 49 g
Protein 25 g 151 g
Fett 26 g 158 g
Kostfibrer 0 g 3 g
Energi kJ 1 540 9243
Energi kcal 368 2209

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Sianliha
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skär köttet i små tärningar. Hacka lökarna och vitlöksklyftorna. Hacka chilifrukterna. Blanda alla ingredienser utom vattnet i en wok. Hetta upp maten på god värme under omröring, och minska värmen då allt är hett. Låt grisköttet koka i woken tills vätskan har dunstat och sockret har karamelliserats.

Kontrollera att köttet är genomstekt. Häll lite vatten i pannan och koka köttet ytterligare, om det inte är färdigt. Strö tunna strimlor av chili och skivor av purjolök på den färdiga rätten. Servera med kokt jasminris.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5