Känn igen olika pastasorter

9.12.2013
0 betyg
Känn igen olika pastasorter

Stärkelsen i pasta omvandlas relativt långsamt i kroppen till kolhydrater, vilket medför att även blodsockernivån stiger långsamt. Genom att välja mörk pasta av fullkorn får kroppen både viktiga näringsämnen och kostfibrer.

Fullkornspasta är mörkare än vanlig pasta, men den bleknar vid kokning. Fullkornspastans rikliga innehåll av kostfibrer gör att den lämpar sig särskilt väl för den som vill äta hälsosamt.

100 gram okokt mörk pasta innehåller i genomsnitt:

  • energi 360 kcal
  • kostfibrer 5,7 g
  • digererbara kolhydrater 65 g
  • fett 3 g
  • protein 13 g
  • därtill mindre mängder A-, E- och K-vitamin, vissa B-vitaminer samt natrium, kalium, magnesium, fosfor, järn, zink och jod.
Torino Havrepasta, 500 g

TORINO HAVREPASTA, 500 G    

Torino Havrepasta, som ger välkommen omväxling för den som tycker om havrens mjuka smak, innehåller hälsosamma lösliga kostfibrer, vitaminer och mineralämnen. Pastan tillverkas av durumvetemjöl, havremjöl, havrefibrer och vatten och den lämpar sig för alla pastarätter och som ingrediens i lådor och sallader. Koka inte pastan för länge eftersom den kan falla sönder. Ursprungsland: Finland.

Barilla Fullkornsspaghetti, 1 kg

BARILLA FULLKORNSSPAGHETTI, 1 KG

Barilla Fullkornsspaghetti, som tillverkas av hela durumvetekorn, innehåller vitaminer, mineralämnen och 6,5 g fibrer/100 g. Spaghettin lämpar sig för alla pastarätter till både vardag och fest. Välj gärna tillbehör med svag smak, till exempel skaldjurssås. Ursprungsland: Italien.

Torino Fullkornscappelli, 500 g

TORINO FULLKORNSCAPPELLI, 500 G

Torino Fullkornscappelli, som tillverkas av fullkornsdurumvetemjöl, durumvetemjöl och vatten, innehåller sädens alla viktiga beståndsdelar och 6 g fibrer/100 g. Såsen gömmer sig väl i den runda knappformade pastan. Fullkornscappellin lämpar sig för pastarätter och som ingrediens i soppor och sallader. Ursprungsland: Finland.

Rainbow Fullkornslasagne, 500 g

RAINBOW FULLKORNSLASAGNE, 500 G

Rainbow Fullkornslasagne, som tillverkas av fullkornsdurumvete och vatten, innehåller hela 8,5 g fibrer/100 g. Lasagnen är märkt med Hjärtmärket som anger att den har en gynnsam fiber-, salt- och fettprofil. Lasagneplattorna behöver inte förkokas, men plattor som används för att göra till exempel cannelloni bör värmas i hett vatten innan de rullas. Ursprungsland: Italien.

Myllyn Paras Mörka makaroner, 1 kg

MYLLYN PARAS MÖRKA MAKARONER, 1 KG

Myllyn Paras Mörka makaroner tillverkas av vatten och jästbrödsmjöl som härstammar från den del av vetekornet som ligger närmast skalet. Jästbrödsmjölet innehåller mer fibrer, vitaminer och mineralämnen än vanligt vetemjöl. Myllyn Paras Mörka makaroner lämpar sig för alla makaronirätter: lådor, grytor, soppor, såser och gratänger. Ursprungsland: Finland.

Moilas Fullkornsrisfusilli, 500 g, glutenfri

MOILAS FULLKORNSRISFUSILLI (glutenfri), 500 G

Moilas Fullkornsrisfusilli, som tillverkas av fullkornsrismjöl med en fiberhalt på 4,1 g/100 g, innehåller inget vete vilket gör att den lämpar sig för celiakiker och andra som följer en glutenfri diet. Fullkornsrispastan innehåller varken laktos eller ägg, men den kan innehålla spår av majs.  Koka inte pastan för länge – för lång koktid gör att pastan faller sönder och klumpar sig. Lämpar sig för alla pastarätter, men allra bäst med såser som innehåller små bitar eftersom de gör att såsen fastnar i spiralerna. Ursprungsland: Italien.

Myllyn Paras Ekomakaroner, 400 g

MYLLYN PARAS EKOMAKARONER, 400 G

Myllyn Paras Ekomakaroner tillverkas av 100 % ekologiskt vetemjöl. Strävan är att alltid använda inhemskt ekovetemjöl, men på grund av den varierande skörden kan fullständig inhemskhet inte garanteras. Ekomakaronerna, som används som vanliga makaroner, lämpar sig utmärkt i bland annat lådor, gratänger, soppor och sallader. Ekomakaronerna är ett naturligt val för den som föredrar ekologiska produkter.

Text
Foto Kreetta Järvenpää och varuleverantörerna
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5