Kålsmörgås

21.6.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kålsmörgås

Ingredienser

8 portioner
1 1 ciabattabröd, gräddningsklart
2 250 g kål, t.ex. tidig kål och grönkål
3 0,5 dl pinjenötter
4 2 msk olivolja
5 1 vitlöksklyfta
6 nypa salt
7 nypa grovmalen svartpeppar
Dessutom
1 200 g naturell färskost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 4 g 31 g
Protein 3 g 22 g
Fett 14 g 111 g
Kostfibrer 2 g 12 g
Energi kJ 632 5055
Energi kcal 151 1208

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat, Edullinen, Lounas, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen. Repa bladen från den hårda mittnerven, strimla dem. Rosta pinjenötterna vackert bruna i torr panna, häll ur pannan och lägg åt sidan.

Hetta upp olja i en panna; fräs kålen några minuter. Riv och tillsätt en vitlöksklyfta då kålen är nästan färdig. Krydda kålen och rör slutligen i pinjenötterna.

Skiva brödet, bre färskost på snittytorna. Lägg stekt kål på osten.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5