Kållåda med pulled havre

4.4.2017
8 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kållåda med pulled havre

Ersätt det malda köttet med pulled havre, så blir den traditionella kållådan en läcker vegetarisk rätt för hela familjen. Tillred lådan länge i mild ugnsvärme om du använder höst- och vinterkål. Tidig kål blir fortare färdig, och då kan ugnen vara hetare.

Ingredienser

6 portioner
1 0,8 - 1 kg kål
2 3 msk olja
3 1,5 dl hela förkokta korngryn
4 1 paket (250 g) pulled havre
5 1 stor lök
6 2 vitlöksklyftor
7 2 msk sojasås
8 2 msk sirap
9 2 - 3 tsk mejram
10 0,25 tsk svartpeppar
11 4 dl grönsaksbuljong
På ytan
1 ströbröd
2 klickar av smör eller margarin

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 22 g 132 g
Protein 4 g 23 g
Fett 8 g 51 g
Kostfibrer 5 g 29 g
Energi kJ 758 4546
Energi kcal 181 1087

Obs! I beräkningen har inte medtagits: (250 g) pulled havre, ströbröd, klickar av smör eller margarin

Receptinformation

Ruokavalio Maidoton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Suomalainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept
Text
Foto Piia Arnould
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5