Kall gurksoppa med mynta

21.3.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kall gurksoppa med mynta

Ingredienser

4 portioner
1 2 gurkor
2 1 avokado
3 10 - 12 stora blad mynta
4 2 msk jalapeñoskivor
5 4 dl vatten
6 1 grönsaksbuljongtärning
7 2 tsk vitvinsvinäger
8 nypa salt
9 nypa grovmalen svartpeppar
Servera med
1 turkisk yoghurt
Garnering
1 mynta

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 4 g 14 g
Protein 2 g 9 g
Fett 7 g 28 g
Kostfibrer 4 g 14 g
Energi kJ 367 1469
Energi kcal 88 351

Obs! I beräkningen har inte medtagits: turkisk yoghurt

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skölj gurkorna, skär av stammen. Stycka gurkorna och lägg dem i en blender. Klyv avokadon, ta bort kärnan, gröp ur fruktköttet, tillsätt i blendern. Tillsätt myntan och jalapeñoskivorna.

Koka upp en deciliter av vattnet och smula i tärningen. Tillsätt slutligen resten av det kalla vattnet och häll vätskan i en blender. Tillsätt vinägern och kryddorna. Kör vätskan slät, tillsätt vid behov mer vatten. Häll drycken i glas, klicka lite turkisk yoghurt på ytan. Garnera med mynta.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5