Kalkonsallad med nachos

21.10.2015
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kalkonsallad med nachos

Ingredienser

4 portioner
1 1 paket (480 g) tunna kalkonschnitzlar
2 1 msk olja
3 1 msk tacokrydda
4 1 tsk salt
5 2 tomater
6 1 rödlök
7 1 påse (200 g) djupfryst majs
8 1 påse (ca 80 g) sallatsblandning
9 2 - 3 dl majschips (nachos)
Ostsås
1 8 skivor cheddarost
2 4 msk mjölk

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 31 g 124 g
Protein 46 g 184 g
Fett 21 g 85 g
Kostfibrer 4 g 14 g
Energi kJ 2 098 8393
Energi kcal 502 2006

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Makuja maailmalta Meksikolainen
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Stek kalkonschnitzlarna färdiga på bägge sidorna i olja. Smaksätt med tacokrydda och salt. Hacka tomaterna och löken. Koka majsen några minuter, häll av vattnet, kyl. Fördela salladsblandning och majschips på serveringsfat. Skär schnitzlarna i skivor och tillsätt dem samt majs, tomater och lök i salladen.

Tillred såsen. Ta bort omslaget från skivorna. Hetta upp mjölken i en liten gryta. Riv i ostskivorna en i sänder. Rör om i såsen hela tiden tills osten har smält helt. Häll såsen över salladen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5