Kalkonrulle och mockasås

23.3.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kalkonrulle och mockasås

Ingredienser

6 portioner
1 1 (ca 1,2 kg) filérulle av kalkon
Mockasås
1 1 dl hönsbuljong
2 1 dl bryggt kaffe
3 1,5 msk sirap
4 1 msk dijonsenap
5 1 msk sojasås
6 1 tsk rosmarin
7 2 dl grädde
8 1 msk vetemjöl

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 7 g 43 g
Protein 53 g 317 g
Fett 8 g 48 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 1 317 7902
Energi kcal 315 1889

Receptinformation

Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Lägg filérullen i en ugnsform. Tryck in köttermometerns spets mitt i det tjockaste stället. Stek i drygt 1 1/2 timme i ugn i 175 grader eller tills innertemperaturen är 75 grader. Ta rullen ur ugnen och svep den i folie. Låt den vila en stund. Tillred såsen. Koka upp buljong, kaffe, sirap, senap, sojasås och rosmarin i en kastrull. Mät mjölet i gräddburken, skaka om. Häll gräddblandningen i kastrullen, rör om och koka ca 5 minuter. Smaka av. Ta bort nätet och skär köttet i skivor. Servera med såsen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5