Kalkonrulle med ugnstekta grönsaker

25.2.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kalkonrulle med ugnstekta grönsaker

Kalkonfilérullen steks i ugnen tillsammans med grönsakerna. Koka potatisen, tillred såsen och blanda till salladen medan köttet och grönsakerna är i ugnen. Hela måltiden blir klar på mindre än två timmar.

Ingredienser

4 portioner
1 1 kg filérulle av kalkon
2 4 morötter
3 1 tsk flytande honung
4 0,5 tsk salt
5 0,25 tsk svartpeppar
6 2 tsk färsk rosmarin eller 1 tsk torkad
7 4 hela vitlökar
8 2 msk olja
9 1 tsk flytande honung
10 0,5 tsk saltflingor
Sås
1 2 msk vetemjöl
2 2 msk smör
3 2 dl hönsbuljong
4 1 dl grädde
5 1 msk citronsaft
6 0,5 tsk salt
7 nypa socker
8 nypa svart- eller vitpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 11 g 45 g
Protein 66 g 264 g
Fett 27 g 109 g
Kostfibrer 2 g 8 g
Energi kJ 2 327 9307
Energi kcal 556 2225

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Ta fram kalkonrullen i rumstemperatur ca en halv timme innan den ska stekas. Ta bort plasthöljet, men låt nätet sitta kvar.
Skala morötterna och skär dem i rejäla stänger. Lägg morötterna i en ugnsform, vänd dem i honung och olja. Krydda med salt och rosmarin. Skär en skiva från toppen av vitlökarna. Lägg vitlökarna i ugnsformen med morötterna. Ringla olja och honung över dem. Smaksätt med flingsalt. Ställ kalkonrullen och grönsakerna i 175 graders ugnsvärme.
Tillred ca 1 1/2 timme eller tills stektermometern visar 75 grader. Lägg ett ark folie över grönsakerna vid halva tiden. Svep in kalkonrullen i folie och låt den vila 10 minuter innan du skär upp den.
Pensla rullen med honung och låt den stå ett ögonblick under grillmotstånden, om du vill att rullen får lite färg.
Tillred såsen: smält smöret i en kastrull, tillsätt mjöl, hönsbuljong och grädde. Vispa såsen slät. Koka ca 5 minuter på svag värme. Krydda såsen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5