Kalkonbiffar på marockanskt vis

26.1.2016
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kalkonbiffar på marockanskt vis

Ingredienser

4 portioner
1 4 tunna kalkonschnitzlar
2 1 msk olja
Kryddblandning
1 0,5 tsk paprikapulver
2 0,5 tsk spiskummin
3 1 tsk oregano
4 0,5 tsk svartpeppar
5 nypa en doft kanel
6 nypa gurkmeja
7 0,5 tsk saltflingor
Sås
1 2 dl crème fraîche
2 2 msk röd pesto
3 0,5 tsk tabasco
4 nypa salt
5 nypa peppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 2 g 7 g
Protein 31 g 124 g
Fett 21 g 83 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 1 344 5374
Energi kcal 321 1284

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Makuja maailmalta Afrikkalainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Blanda kryddorna sinsemellan. Pensla schnitzlarna med olja. Gnid in kryddblandningen på ytan. Låt salsan ta smak en stund. Hetta upp en skvätt olja i en stekpanna. Stek schnitzlarna 2–3 minuter per sida. Rör peston i crème fraîche, krydda med tabasco, en nypa salt och en doft peppar.


Tips
Servera fruktsalsa och ugnsbakade batatpinnar till kalkonschnitzlarna.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5