Kål- och köttbullar med snabb tomatsås

27.12.2017
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kål- och köttbullar med snabb tomatsås

Blanda strimlad kål i köttbullsmassan. Det blir fler köttbullar av ett paket malet kött, och man får oförmärkt lite grönsaker på tallriken. Tomatsåsen tillreds i samma panna som köttbullarna.

Ingredienser

5 portioner
Köttbullar
1 0,25 vitkål (ca 1 l strimlor)
2 4 msk olja
3 1 msk sirap
4 1 tsk salt
5 0,5 tsk kumminfrö
6 0,5 tsk (½ tsk) timjan
7 0,25 tsk (¼ tsk) svartpeppar
8 1 paket (400 g) malet kött
9 1 ägg
Tomatsås
1 1 burk (500 g) passerade tomater
2 1 dl soltorkade tomater
3 1 msk olja från burken med soltorkade tomater
4 1 tsk oregano
5 0,5 tsk (½ tsk) salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 14 g 69 g
Protein 19 g 94 g
Fett 28 g 142 g
Kostfibrer 4 g 19 g
Energi kJ 1 613 8063
Energi kcal 385 1927

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Pääruoka-aine Jauheliha
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Hacka kålen fint eller riv den med grovt järn Hetta upp 2 msk olja i en panna, fräs kålen 5 minuter. Rör i sirap och kryddor. Koka upp, ställ åt sidan att svalna.

Häll ingredienserna till såsen i en mixer eller stavmixerskål och kör det hela till en slät sås medan kålen svalnar.

Rör det malda köttet och ägget i en bunke. Rör i den avsvalnade kålen. Stek en liten provbulle av massan. Tillsätt vid behov salt och kryddor.

Forma köttbullarna och stek dem i olja i en het stekpanna. Häll såsgrunden i pannan då alla köttbullarna är färdiga. Koka upp och sjud 5–10 minuter.

Servera med pasta, potatis eller ångkokta grönsaker.

Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5