Kaffemousse

21.3.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Kaffemousse

Ingredienser

4 portioner
1 3 gelatinblad
2 1,5 dl starkt kaffe
3 0,75 dl socker
4 1 msk kaffe- eller mandellikör
5 2 dl vispgrädde

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 20 g 78 g
Protein 1 g 3 g
Fett 13 g 52 g
Kostfibrer 0 g 0 g
Energi kJ 845 3381
Energi kcal 202 808

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Jälkiruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten. Hetta upp kaffet till kokpunkten. Man kan förstärka kaffets smak med snabbkaffepulver. Blanda socker i vätskan och smaksätt eventuellt med likör. Krama vätskan ur gelatinbladen och lös dem i kaffet. Häll kaffet i en vispningsbunke och ställ det i kylskåpet till ca 40 minuter eller tills kaffet har stelnat i kanterna Låt det inte stelna alltför mycket. Vispa blandningen till ett ljust skum med elvisp på hög effekt. Vispa grädden i en annan bunke och tillsätt den i kaffeskummet. Fördela desserten i skålar. Servera strax eller låt desserten stelna ca en timme i kylskåp.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5