Julkryddade köttbullar på pinne

20.11.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Julkryddade köttbullar på pinne

Ingredienser

16 stycken
1 400 g malet kött
2 4 msk havreflingor
3 1 dl grädde
4 1 liten lök
5 1 vitlöksklyfta
6 1 msk olja
7 1 tsk salt
8 0,5 tsk malen kryddpeppar
9 0,5 tsk malen nejlika
10 0,5 tsk malen kanel
11 3 msk hackad persilja
Till stekning
1 olja
Dessutom
1 16 salta pinnar

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 3 g 51 g
Protein 5 g 81 g
Fett 9 g 147 g
Kostfibrer 0 g 5 g
Energi kJ 482 7717
Energi kcal 115 1844

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Sokeriton
Pääruoka-aine Jauheliha
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Mät havregrynen och grädden i en bunke. Skala och hacka löken och vitlöksklyftan. Fräs lökarna i olja i en stekpanna. Tillsätt lökblandningen och köttet i havre- och gräddblandningen. Tillsätt kryddorna och hackad persilja. Rör blandningen jämn. Forma små köttbullar av massan med våta händer. Stek köttbullarna i fett i panna eller ca 15 minuter i 250°C ugnsvärme. Kör salta pinnar i köttbullarna.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5