Julig grisfilé

20.11.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Julig grisfilé

Ingredienser

4 portioner
1 700 g grisfilé
2 1 tsk salt
3 nypa grovmalen svartpeppar
Fyllning
1 1 lök
2 1 msk olja
3 1 vitlök
4 0,5 tsk rosmarin
5 8 mjuka torkade aprikoser
6 2 pepparkakor
Till stekning
1 olja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 8 g 31 g
Protein 33 g 132 g
Fett 39 g 157 g
Kostfibrer 1 g 4 g
Energi kJ 2 144 8577
Energi kcal 512 2050

Receptinformation

Pääruoka-aine Sianliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skär ett längsgående snitt i filén till mitten av köttstycket. Öppna filén till en platta och bulta köttet platt. Krydda med salt och peppar. Skala och hacka löken och vitlöksklyftan. Fräs lökarna i olja med rosmarin. Klipp i aprikoserna. Ta pannan åt sidan och låt den svalna ett ögonblick.. Smula i pepparkakorna och fördela fyllningen på köttet. Rulla ihop filén och bind upp den tätt. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn filén runtom. Lägg rullen i en ugnsform och kör köttermometern i mitten av köttskivan. Tillred i 125 graders ugnsvärme, tills termometern visar 70 grader. Svep in filén i folie, låt den vila någon minut. Skär upp köttet.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5