Julig Britatårta

25.11.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Julig Britatårta

Ingredienser

10 bitar
1 125 g rumsvarmt smör
2 1 dl socker
3 3 äggulor
4 1,5 dl vetemjöl
5 1 tsk bakpulver
6 1 dl mjölk
Maräng
1 3 äggvitor
2 1,5 dl socker
3 1 tsk vaniljsocker
4 1 dl mandelspån
Fyllning
1 3 syrliga äpplen
2 2 dl glögg eller saft
3 1 kanelstång
4 2 dl vispgrädde
5 2 msk socker
6 200 g vaniljkvarg

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 41 g 412 g
Protein 6 g 61 g
Fett 23 g 234 g
Kostfibrer 2 g 18 g
Energi kJ 1 673 16733
Energi kcal 400 3999

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Vispa smöret och sockret. Vispa kraftigt i äggulorna, en i taget. Tillsätt de sinsemellan blandade torra ingredienserna och mjölken turvis i smeten. Täck en ugnsplåt med bakplåtspapper. Bre ut degen till en ca 25 x 30 cm rektangulär platta. Förgrädda i ugn, ca 10 minuter i 190°C. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret i flera omgångar under kraftig vispning. Fördela marängen luftigt över den gräddade bottnen. Strö mandelspån över. Grädda ca 15 minuter. Skala och klyfta äpplena. Lägg klyftorna och kanelstången i en kastrull. Tillsätt så mycket vatten att äppelbitarna täcks. Koka tills de är mjuka, låt dem svalna i spadet och sedan rinna av. Vispa grädden och sockret till skum, tillsätt kvargen. Dela tårtplattan i tu. Fördela skummet och äppelbitarna på den ena plattan, placera den andra över.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5