Jordgubbssylt med mynta

28.6.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Jordgubbssylt med mynta

Färsk mynta och jordgubbe är ett bra par också i sylt. Receptet ger en stor eller två små burkar sylt.

Ingredienser

1 500 g jordgubbar
2 0,25 dl vatten eller citronsaft
3 250 g syltsocker
4 0,5 - 1 kruka mynta

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 292 g
Protein 3 g
Fett 1 g
Kostfibrer 10 g
Energi kJ 5143
Energi kcal 1229

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Jälkiruoat, Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Ta bort stammarna från jordgubbarna, stycka och lägg i en kastrull. Tillsätt vattnet eller citronsaften. Hetta långsamt upp till kokpunkten. Tillsätt syltsockret, koka sylten ca 10 minuter.
Skumma ytan med en sked. Tillsätt hackad mynta i den färdiga sylten. Låt sylten svalna en aning, häll den sedan i ren(a) burk(ar). Sylten stelnar på ett dygn i kylskåp.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5