Jordgubbsostkaka

21.6.2015
23 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Jordgubbsostkaka

Ingredienser

12 portioner
1 200 g digestivekex
2 100 g margarin
Fyllning
1 7 gelatinblad
2 500 g jordgubbar
3 1,5 dl socker
4 4 dl vispgrädde
5 1 burk (250 g) mascarponeost
6 1 burk (200 g) färskost, naturell
7 1 limefrukt, saften
På ytan
1 jordgubbar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 26 g 316 g
Protein 4 g 51 g
Fett 34 g 402 g
Kostfibrer 2 g 19 g
Energi kJ 1 781 21377
Energi kcal 426 5109

Receptinformation

Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Krossa kexen i en plastpåse med t.ex. en brödkavel. Smält fettet och rör i kexsmulorna. Tryck blandningen på bottnen av en springform (diam. 24 cm) täckt med bakplåtspapper.

Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten. Ansa jordgubbarna och purea dem med socker. Vispa grädden. Vispa mascarponeosten och färskosten i en annan skål. Rör i jordgubbspurén. Koka upp limesaften. Krama vätskan ur gelatinbladen, lös dem i den heta saften. Låt blandningen svalna ett ögonblick.

Tillsätt blandningen i en tunn stråle under omröring i jordgubbsblandningen Vänd i den vispade grädden. Häll fyllningen över kexbottnen. Låt tårtan stelna minst fyra timmar eller över natten. Lossa tårtan från formen, garnera med jordgubbar.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5