Jordgubbsgazpacho

28.6.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Jordgubbsgazpacho

I en traditionell kall spansk grönsakssoppa, gazpacho, använder man tomat, som här är ersatt med jordgubbar. Tillred gazpachon i god tid och ställ den i kylskåp att kallna ordentligt.

Ingredienser

4 portioner
1 500 g jordgubbar
2 0,5 - 1 lök
3 0,5 röda paprikor
4 2 frilandsgurkor
5 1 vitlöksklyfta
6 0,5 - 1 röd chilifrukt
7 2 limefrukter, saften
8 2 msk olivolja
9 1 tsk salt
10 0,25 tsk svartpeppar
På ytan
1 tärnade jordgubbar
2 färsk mynta eller dill

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 14 g 56 g
Protein 2 g 7 g
Fett 7 g 29 g
Kostfibrer 4 g 15 g
Energi kJ 575 2300
Energi kcal 138 550

Obs! I beräkningen har inte medtagits: tärnade jordgubbar

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Keitot, Juomat
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Espanjalainen
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Lägg de ansade jordgubbarna, lökklyftorna, den styckade paprikan, de skalade gurkorna, vitlöken och chilin i en mixer eller matberedare. Pressa saften ur en lime, tillsätt. Kör blandningen slät, tillsätt kallt vatten vid behov. Krydda med salt, peppar och olivolja. Kyl den väl. Häll soppan i glas, garnera portionerna med jordgubbar och gurka i tärningar samt mynta eller dill.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5