Jerkkyddade kycklingben

21.6.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Jerkkyddade kycklingben

Ingredienser

6 portioner
1 800 g lårben av kyckling
Jerkkrydda
1 1 lök
2 3 vitlöksklyftor
3 1 röd chili
4 färsk ingefära
5 1 limefrukter, saften
6 2 msk rörsocker
7 2 msk rybsolja
8 1 tsk timjan
9 0,5 tsk salt
10 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
11 0,25 tsk malen nejlika
12 0,25 tsk kanel

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 4 g 27 g
Protein 0 g 2 g
Fett 5 g 28 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 254 1521
Energi kcal 60 363

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Makuja maailmalta Afrikkalainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred kryddblandningen. Skala löken och vitlöksklyftorna. Klyv chilifrukten, ta bort stammen och de vita delarna. Skala ingefäran. Kör alla ingredienser till kryddblandningen till en jämn sås i en matberedare. Häll kryddsåsen i en stor, kraftig fryspåse, lägg i kycklingbenen. Tryck luften ur påsen, tillslut påsen. Marinera benen ett dygn, vänd påsen några gånger.

Ta kycklingbenen ur marinaden; torka av dem med hushållspapper. Grilla benen på mild värme ca 30 minuter, eller tills saften som sipprar ut är klar; vänd dem några gånger under tillredningen.

Tilps: Du kan också tillreda lårbenen i ugn, 40–45 minuter i 225 graders värme.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5