Jättefastlagsbulle

17.1.2018
6 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Jättefastlagsbulle

Jättefastlagsbullen fylld med fräsch bärkvarg räcker till ett större sällskap.

Ingredienser

11 bitar
Deg
1 100 g margarin
2 2 dl mjölk
3 4 dl vetemjöl
4 1 dl socker
5 2 tsk bakpulver
6 2 tsk kardemumma
7 1 tsk vaniljsocker
8 0,5 tsk salt
9 1 ägg
Garnering
1 1 dl pärlsocker
Fyllning
1 100 g djupfrysta jordgubbar
2 100 g djupfrysta blåbär
3 2 dl vispgrädde
4 100 g kvarg
5 3 msk florsocker
6 1 tsk vaniljsocker

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 36 g 400 g
Protein 5 g 54 g
Fett 14 g 149 g
Kostfibrer 1 g 14 g
Energi kJ 1 207 13279
Energi kcal 289 3174

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Ställ ugnen på 200 grader. Smörj en form (ca 20 x 30 cm).

Smält margarinet, häll i mjölken.

Blanda de torra ingredienserna sinsemellan i en bunke. Knäck ett ägg och tillsätt margarinmjölken till mjölet. Rör om med en trägaffel så, att ingredienserna nätt och jämnt blandas. Bre ut smeten i formen. Strö pärlsocker på ytan. Grädda bullen ca 25–30 minuter i ugnen.

Ta bären ur frysen 15–30 minuter innan bullen ska fyllas. Stycka de halvtinade jordgubbarna med en kniv eller krossa bären lätt. Vispa grädden. Tillsätt kvargen och sockren. Tillsätt bären i skummet.

Skär ett rejält lock av den avsvalnade bullen. Bre fyllningen på bottnen, lägg på locket. Tryck locket lätt nedåt med fingrarna Pudra eventuellt med florsocker. Skär i portionsbitar.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5