Janssons frestelse

27.12.2013
6 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Janssons frestelse

Ingredienser

6 portioner
1 1 kg fast potatis
2 2 lökar
3 1 msk olja
4 2 askar (100/65 g) ansjovisfiléer
5 4 dl grädde
6 2 msk spad ur ansjovisburken
7 nypa grovmalen svartpeppar
8 nypa salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 27 g 160 g
Protein 10 g 62 g
Fett 30 g 182 g
Kostfibrer 2 g 10 g
Energi kJ 1 767 10604
Energi kcal 422 2534

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Bildförsedda instruktioner

tyoohje1_janssoninkiusaus

1. Skala och hacka lökarna. Fräs lökarna i olja i stekpannan.

tyoohje2_janssoninkiusaus

2. Skala och strimla potatisarna.

tyoohje3_janssoninkiusaus

3. Skölj potatisarna i kallt vatten och låt dem rinna av. Torka dem med hushållspapper.

tyoohje4_janssoninkiusaus

4. Smörj en ugnsform och lägg i hälften av potatisen. Tillsätt löken.

tyoohje5_janssoninkiusaus

5. Fördela ansjovisfiléerna samt en nypa salt och peppar över potatisen. Häll resten av potatisstrimlorna över.

tyoohje6_janssoninkiusaus

6. Blanda grädden och ansjovisspadet och ringla det i formen. Tillred ca 30 minuter i 225 graders ugnsvärme. Sänk värmen till 150 grader och grädda ytterligare ca 45 minuter eller tills potatisen är färdig och grädden tjock.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5