Jansson på plåt

26.9.2017
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Jansson på plåt

Om du är särskilt förtjust i det brynta toppskiktet av Janssons frestelse, ska du pröva den här snabblagade versionen.

Ingredienser

4 portioner
1 1 påse (500 g) potatis-lökblandning (frysvara)
2 1 burk (125 g) ansjovis med spadet
3 0,25 tsk (1/4 tsk) grovmalen svartpeppar
4 2 dl visp- eller matlagningsgrädde
5 1 msk smör
6 1 - 2 msk ströbröd
7 3 msk hackad dill
Dessutom
1 1 msk margarin

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 25 g 101 g
Protein 13 g 51 g
Fett 26 g 105 g
Kostfibrer 2 g 6 g
Energi kJ 1 627 6507
Energi kcal 389 1555

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Smörj en ugnsplåt omsorgsfullt. Fördela potatisblandningen över plåten. Hacka ansjovis, fördela över plåten. Krydda med peppar. Ringla ansjovisspad och grädde över potatisen. Tillsätt smöret i klickar, strö ströbröd på ytan.

Grädda frestelsen på övre falsen, ca 20 minuter i 225 grader, tills ytan blir vackert brynt. Garnera med dill.

Tips: Blanda till en snabb rödbetssallad av strimlade inlagda rödbetor, tärnat äpple och yoghurt.

Text
Foto Anna Huovinen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5