Jansson laxgratäng

24.11.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Jansson laxgratäng

Använd gärna överbliven lax från julbordet. Ta i annat fall gravlax.

Ingredienser

4 portioner
1 800 g fast potatis
2 1 lök
3 2 msk smör
4 3 dl grädde
5 1 burk (100 g) ansjovisfiléer
6 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
7 1 paket (150 g) kallrökt lax i skivor
8 2 msk ströbröd
Garnering
1 färsk dill

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 34 g 136 g
Protein 19 g 76 g
Fett 43 g 173 g
Kostfibrer 2 g 8 g
Energi kJ 2 515 10059
Energi kcal 601 2404

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala och strimla potatisarna. Skala och hacka löken. Fräs löken mjuk i panna. Tillsätt potatisstrimlorna och vänd dem i pannan 5 minuter på medelgod värme. Tillsätt grädden och häll ansjovisspadet i pannan. Fortsätt steka tills potatisarna är fasta men mjuka, ca 15 minuter. Krydda potatisen med peppar. Häll hälften av potatisblandningen i en låg ugnsform. Fördela ansjovisfiléerna och laxskivorna över. Tillsätt resten av potatisen. Strö ströbröd på ytan. Gratinera 5–10 minuter i 250 graders ugnsvärme. Garnera med hackad färsk dill.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5