Italienska pannbiffar

25.7.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Italienska pannbiffar

Förädla färsbiffarna med mozzarella, basilika och tomat.

Ingredienser

6 portioner
1 1 lök
2 1 msk olja
3 1 dl vatten
4 3 msk ströbröd
5 1 ägg
6 700 g malet kött
7 0,5 dl soltorkade tomater, tärnade i olja
8 1,5 msk Provencale-örtblandning
9 1 tsk salt
På ytan
1 1 (125 g) mozzarellaost
2 1 stor tomat
3 6 stora basilikablad

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 5 g 31 g
Protein 26 g 158 g
Fett 28 g 170 g
Kostfibrer 1 g 7 g
Energi kJ 1 593 9559
Energi kcal 381 2285

Receptinformation

Pääruoka-aine Jauheliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala och hacka löken, fräs den i olja. Blanda vatten, ströbröd och ägg. Tillsätt löken, de soltorkade tomaterna och kryddorna. Rör i köttet. Forma 6–8 runda biffar med våta fingrar; placera dem i en ugnsform. Tillred 10 minuter i 200 graders ugnsvärme. Ta biffarna ur ugnen. Skär mozzarellan och tomaterna i skivor. Toppa biffarna med skivorna och basilikablad. Tillred under grillmotstånden tills osten smälter.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5